Udržovat kontakt

17. 10. 2011 20:16

Po delší době mi od jedné dívčiny pípla SMS, s dotazem jestli jsem ve škole. Loni jsme se často potkávaly a společně se učily, ale letos je to horší, protože je o rok níž, jelikož prodlužuje. Přišla mě navštívit do ateliéru a když jsem se jí zeptala, co vlastně potřebuje, tak přiznala: "Jen udržuji kontakt!"
Nasadila mi brouka do hlavy. Teď tu sedím a přemýšlím s kolika úžasnými lidmi jsem se v životě potkala a s kolika z nich udžuji kontakt. Musím se přiznat, že konečné číslo není moc vysoké. A přitom někdy stačí tak málo. Poslat SMS s prostou otázkou: "Jak se máš?", či jen pozdrav. Vždyť i apoštol Pavel, kamkoli posílal list, tak zasílal mnoho pozdravů a vždy končil slovy: "... a pozdravujte se navzájem...."
Vždyť není tak těžké někomu poslat zdravici a navíc, těm lidem to často zvedne náladu. :)


A přikládám ještě jednu myšlenku. Jen si nejsem jistá, kde jsem jí slyšela. Jestli na kázání nebo katechezi, či ji někde četla. Jestli vám bude připadat povědomá, tak mi klidně napište, pokud máte lepší pamět než já. :)

Důležité je udržovat kontakt i s Hospodinem. Vždyť On celý den sedí naproti prázdnému křeslu a čeká až my do něho pohodlně usedneme. To křeslo představuje naší modlitbu. Čas, který jí věnujeme. Čas, který si uděláme pro Hospodina. On tam čeká celý den. Čeká, až se zastavíme a usednem.

Proč se tak často stává, že kolem toho křesla stále jen procházíme, ale nezastavíme se? On tam sedí každý den, v jakoukoliv hodinu. A co my?

 

PS: Tím to příspěvkem posílám pozdrav, všem lidem. Konkrétně těm, kteří mě znají. Těm, se kterými jsem se seznámila na nějaké křesťanské akci. Konkrétně na celostátním setkání mládeže v Klokotech a na Velehradě, na Jumpu, na Entercampu, na duchovních obnovách pořádaných sestrami v Hradci Králové, na společenstvích mládeže, na Havelnici, na oslavách společných kamarádů. Taky všem lidem, které jsem poznala nad pulitrem piva. Ti, co mě znají, ví, že moc pivo nepiju. Takže taková seznámení jsou vyjímečná. Lidem, které znám díky lidem, kteří znají mě i je. Posílám pozdrav všem lidem, kteří se se mnou nikdy nesetkali, ale čtou tenhle příspěvek.
Doufám, že se Vám všem dobře daří a vězte, že anděl strážný nad Vámi bdí a Bůh Vás miluje nekonečnou láskou.

Zobrazeno 1541×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz