Smysl života

14. 3. 2012 13:55

Lidé stále hledají smysl života, důvod proč žít. Někteří ho vidí v rodině - v sebeobětování pro druhé, výchovou dětí, vytrvající láskou druhého. Jiní ho vidí v práci - ve spěchu za úspěchem, v penězích, za které si koupí vše jen ne trvalé štěstí a nepředstíranou lásku.

Běda však, když se vše zhroutí. Rozvedou se, vztah skončí, láska odejde, příjdou o práci, zkrachují, ztratí peníze... Nezůstane jim nic. Jen holý život a samota.

V té chvíli hledají řešení z té nepříjemné životní situace.
Ti slabší pomýšlejí na smrt - vidí v ní nejjednodušší řešení.
Ti silnější s odhodláním a pevnou vůlí se dají "dohromady" a znovu jdou za svým cílem - stejným, který je přivedl na mizinu.
Ti přemýšlivější se zamyslí a možná dojdou k závěru, že tudy cesta nevede. Začnou hledat jiný smysl života. Buď zvolí jednodušší a bližší cestu nebo složitější a delší životní pouť. Ta jednodušší tkví v užívání života pod heslem "carpe diem", dočasném stavu štěstí. Možná jednou zjistí, že tudy také cesta nevede a možná to nezjistí. Ta zdánlivě složitější pouť vede ke spáse a životu věčnému k úplné a dokonalé Lásce. Prý stačí uvěřit Evangeliu. Ale uvěřit neznamená jen číst každý den Bibli a poslouchat kázání, to znamená tak žít!

Žít podle Kristových slov, jít v Jeho stopách, protože On ukazuje správný směr.
On je ta správná směrovka k trvalému štěstí. 
On je Láska, která nic nežádá, která nezávidí, která je laskavá a trpělivá a není domýšlivá.
On davá smysl života.
Ten jediný správný. 

Zobrazeno 2529×

Komentáře

Napsat komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz