Bůh se postaral

11. 1. 2011 13:33
Rubrika: Moje svědectví

Svědectví, o kterém budete číst, se stalo mým rodičům.

Pár mladých manželů, kteří teprve poznávali starosti a hořkosti manželského života a nebylo to dlouho, co se rozhodli odstěhovat od svých rodičů a před Bohem si slíbili "...v časech dobrých i zlých..." a rozhodli se žít společně, měli po těžkém dni a věděli, že zítra je čeká ještě těžší. Poslední peníze utratili a poslední zásoby jídla jim také došli a do výplaty trval ještě týden. Zítra nebudou mít, co jíst, nebudou mít čím zaplatit složenky a nebudou mít čím nakrmit svého synka. A tak ještě než ulehli ke spánku, společně se modlili k Bohu: "Pane, prosím pomoc nám, protože sami to nezvládneme." A tak ulehli.
Do půl hodiny někdo zvonil u dveří. Vystrašená žena vzbudila svého muže, který náhlým probuzením netušil, co se děje, ale i přesto šel otevřít. Za vrátky stál muž s otázkou na rtech: "Nepotřebujete nějaké peníze?"
Když se manžel vrátil s překvapeným výrazem ke své ženě, společně poděkovali Bohu a již s klidnou myslí usnuli.

Zdá se vám ten příběh příliš idilycký? Není, stal se. Bůh se postaral, Bůh se pokaždé stará, když mu svěříme svoje starosti.

"Nemějte starost o svůj život, co budete jíst... Což není život víc než pokrm? Pohleďte na nebeské ptactvo: neseje, nežne, nesklízí do stodol, a přece je váš nebeský Otec živí. Což vy nejste o mnoho cennější?... Váš nebeský Otec přece ví, že to všechno potřebujete. Hledejte především jeho království a spravedlnost, a všechno ostatní vám bude přidáno. Nedělejte si tedy starost o zítřek; zítřek bude mít své starosti. Každý den má dost vlastního trápení." Mt 6, 25-34

Zobrazeno 1951×

Komentáře

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona signály.cz